| Autor |
Teade |
vikker

|
Postitatud:
Laup Apr 17, 2010 4:36 pm |
  |
Tekkis üks jutulõng ja tundus, et tuleks sellest uus teema teha. Jutulõnga algus oli teemas kas kõik mis teed, tuleb endale tagasi :
| vikker kirjutas: |
On üks variant veel. kui teadvus on andnud lubaduse teenida inimkonda, siis tuleb ta justnimelt "selliste probleemidega", mis viiksid teda kontakti nende väljade, olukordade ja inimestega, keda ta aidata saaks. Sellisel lubaduste teel kehtivad juba hoopis teised reeglid, sest lubadus paneb loodusjõud teisel viisiil tööle. Sisuliselt alluvad loodusjõud käskudele ja nii mõnigi olukord on loodud selleks, et abi oleks võimalik. Kuni sellele lubadusele pole ärgatud võib teadvus olla ääretult keerulises olukorras, sest lahendusi ei anna ei "äraõppimine" ega "äratalumine" ehk kannatlikkuse arendamine. Mislaadi lubadusega tegemist, seegi tuleb iseendas äratunda. Niisamuti ka see mida tegemapeab. Lubaduste teel on ärganud sisemine õpetaja ja kõige puhtam ja kiirem info tuleb sealt. Seda muidugi juhul kui teadvus ka selles elus on sellele ärganud. Õnneks on sellisel teel oleva teadvuse kvaliteet selline, et piisav kogus kannatusi ja pinget vallandab need mälestused ja teadmise.
|
Kõik mis inimkonna läbi astraalset/mentaalset tasandit on reostanud, peab läbi inimkonna sealt ka kaduma. Kuna inimkond on tervikkogum, on osa vastutust inimkonna oma ja nii need, kes võiksid oma kvaliteedi poolest juba astuda sammu edasi annavad lubaduse inimkonda aidata siis kui võiks juba edasiliikuda. On võimalik , et kõik vaimsed koolitused on seotud sedalaadi lubadusega, et teadmised , oskused ja elud tuleb lubadusekohaselt inimkonna teenimiseks anda. Koole on aga olnud tohutu hulk kõigis praeguseks ajaks religioonideks saanud õpetusliinides. Ainuüksi Indias oli budistlkke koole tohutu hulk ja nad said kesta tuhandeid aastaid enne kui moslemite sõjategevus nende koolide tegevused lõpetas. Ja need teadvused, on kõik seotud lubadusega aidata. Niinagu suudetakse ja osatakse.
Et astraalses plaanis suuta toimetada on vaja hakkata usadama iseendas olevat ja nii valitakse sündimiseks piirkonnad, kus pole võimalik noorena sattuda kohe mõne õpetusliini otsese mõju alla. Samas ärkamine ei tule ilma välise teadvuse kontaktita ja nii on vajalik ikkagi kokkupuude teadvusega , kes juba ärganud. Tänapäeval on olemas massimeedia, nii et see kokkupuude ei pruugi olla "silmast-silma", vajalik on, et massimeediat kasutav teadvus oleks ise ärganud.
Üks variant kogeda äratava teadvuse kohalolemist on igasugused grupilised koosviibimised, kus grupi kokkukutsuja teab sellest võimalusest, et kui tekib teatud kokkukuulumistunne ,mis ilmutab end valgussambana ringikeskel, siis on võimalik et sellesse valgusesse tulevad kõigi astraalsed õpetajad kohale. Ja tekivad ärkamised, sellele seisundile, mida kutsutakse "mina olen see ,kes ma olen". Grupid ei pea kokkutulema nn vaimse eesmärgi pärast, need võivad suvalised olla ( ka näiteks sünnipäeva tähistavad inimesed), kuid seal peab kõigile tekkima "lahe olemine", mis tähendab et on jäetud hulga tühja ruumi, mis pole mõttevormidega täidetud. Samuti peab tekkima ühtustunne, kus küll on välised erinevused, kuid ometi kogetakse ühtsust ja tervet olemist.
Ümberringi on tohutu hulga ärkamisvõimalusi, sellest võib järeldada, et ärkajaid on väga väga palju. Ja niivõib ühel hetkel üks suur grupp inimesi mingi sündmuse ajel küsida, kohe, mida selles hetkes teha saab ? loobudes otsimast põhjuseid ja loobudes oma astraalehas toimunu läbipõdemisest. See läbipõdemine võib olla segu lootuestusest, hirmust, meeleheitest jne, sest ei taibata oma seost toimuvaga. Aga seos on lubadus aidata.
Iga iidsetel aegadel koolilõpetaja sai astraalsed töövahendid. Need ei kao, need käivad teadvusega kaasas ja kui teadvus suudab niipalju ärgata, siis ta juba näeb, mis vahendid on tal olemas. Ja muidugi on kõigil olemas oma "energia"keha, mis ka töövahend |
|
|
    |
 |
see
|
Postitatud:
Laup Apr 17, 2010 5:50 pm |
  |
Võib-olla ma tean, või arvan teadvat, et mul on see "lubadus" peal - ütleme, et näen unes, tunnen, ehk isegi "näen", midagi - aga maise olemise kahtlused, või ka mingid veendumused ei lase seda "lubadust" ligi, ja ma nagu ei saa seda täitma hakata.
Või on karma see, mis olud tekitab - et ikkagi lõpuks saab?
Ja mis saab siis, kui ma olen seda "lubadust" petnud?
Ja veel on võimalus, et see "lubadus" tekib siin selles elus mingil etapil.
Või on see ikkagi varem antud lubadus, mis nüüd saab "nähtavaks"?
Või vajab see "lubadus" kõigepealt "äratust", aga seda ei tunne ära?
Nii palju küsimusi tekkis  |
_________________ kas see ikka on nii? |
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Laup Apr 17, 2010 6:49 pm |
  |
Lubaduse mittetäitmisega on väga lihtne. sisemine piin muudkui kasvab ja kasvab. Pole suurt abi igasugu hingamistest ja vabastavatest tehnikatest. Tarkade inimeste sõnad on küll sisukad, kui endale ei anna midagi juurde. Mingid vaimsed kooskäimised, mis teistele annavad elu, tunduvad endale tühised ja pinnapealsed jne, jne.
Kes piinleb üsna väikeste lubaduste mittetäitmise pärast, teab millest siin juttu on. Nii mitmetki lõpetavad ka väikeste lubaduste andmise, küll aga üritavad teha kui on võimalik.
Pinge sees kasvab ja see omakorda tõmbab ligi äratajaid. Selliste lubaduste andjad on väga täpselt planeerinud oma elu. Ja pinge peab minema lõpuni.
Karma tekitab olusid, kuid kui karmat enam ei ole, aga olud ju jäävad ikka. Lubadus paneb loodusjõud juba tööle vastavalt lubaduse sisule ja nii muutub lubadus justkui iseendale loodud karmaks. ja see karma võib kordades hullem olla nn mittelubaduse teel oleva inimese kogemustes. keeruliseks teeb veel asja see, et teadvus ei leia põhjust kui otsib tavalisel viisil. Tahaks ju muutuda paremaks ja saada sellest vihjavast eluõpetusest aru ja nn muuta "midagi". aga seda midagit ei leia. sest toimuva sisu on hoopis milleski muus....teadvusel on vaja äragata seisundisse "mina olen see, kes ma olen" et saaks kasutada kõiki neid vahendeid selle lubaduse täitmiseks, mis antud on.
Lubaduse andmine on seotud iidsete müsteeriumite, vaimsete koolide, Õpetaja-õpilase suhte jt sarnaste olukordade läbi. Tookord oli ka veel vaikimise lubadus, mis siin takistab väga tugevalt sellest ja ka muudest teemast rääkida. |
|
|
    |
 |
see
|
Postitatud:
Püh Apr 18, 2010 5:25 am |
  |
Siin kujunebki nüüd põhitegijaks suutmatus ennast inimesena kontrollida - näha ennast "sellena, kes ma olen" - ärkamine .
Ja sellest edasi enda usaldamine - ja teiste usaldamine - ja et teised usaldaksid sind.
Ja nii kaua kui ennast kontrollida ei suuda, jääd kisendama, ootama, otsima äratust....
Siit edasi on veel üks võimalus: alla anda, käega lüüa, panna see lubadus "luku taha".
Aga karta on, et pinge kasvab oma kasvamist ja murrab lõpuks ikka läbi... |
|
  |
 |
soileen

|
Postitatud:
Püh Apr 18, 2010 12:00 pm |
  |
Ei tea.. kas enda kontrollimine ja ärkamine on üks ja sama...
Milleks ennast kontrollida, kui on vaja hoopis end usaldama õppida - just "sellena, kes ma olen".
Kontrollimine tähendab jõuga mingite piiride loomist, usaldamine aga selle nägemist, mis on juba olemas. Ja ärgata saab ka sellele, mis on juba olemas.
Võib-olla oleks hoopis vabastav kontrollist loobuda?  |
|
|
    |
 |
see
|
Postitatud:
Püh Apr 18, 2010 12:20 pm |
  |
Kuidas seda nüüd öelda
Ärgata nägema ennast sellena, kes olen - näha läbi see meelte-une-udu... kontrollida ennast selles mõttes, et mitte näha ennast meelte-kogumina, vaid läbi selle - puhta tegeliku endana...  |
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Püh Apr 18, 2010 2:51 pm |
  |
enda läbinägemise puhul tekib nagu kaksiknägemine. Üks on see ,mis on nn tavaline ja teine tekib nn kõrvale. Nad eksisteerivad samaaegselt ja see kõrvaltvaataja justkui vaataks tohutu huviga ( ilma sekkumata) mis toimub, märgates iga detaili ja seisundit. Kui see kõrvaltvaade tekib, siis selleläbi on võimailk uuesti meditatsioonis kõike uuesti näha.
Ma olen see,kes ma olen. Selle lause mõnest kordamisest tekib teadvusesse nihe ja tavapärasel viisil pole enam maailmanägemine võimalik. |
|
|
    |
 |
soileen

|
Postitatud:
Püh Apr 18, 2010 6:48 pm |
  |
Kuidas ära tunda, kas ollakse Lubaduste Teel või mitte? |
|
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 1:28 am |
  |
| soileen kirjutas: |
| Kuidas ära tunda, kas ollakse Lubaduste Teel või mitte? |
Proovin need kirjapanna ,mida avastanud olen. Kindlasti on neid tunnuseid teisi ka.
Kõigepealt lubaduste mõiste ise. Iga väiksemgi lubaduste mittetäitmine, kas siis enda või kellegi teise poolt, teeb haiget. Eriti raskelt teevad haiget nn mõttelised lubadused, millel polegi justkui välist ilmingut. et sellest piinast vabaneda, minnakse enamasti sellele teele, et lubatakse võimalikult vähe ja kui lubatakse täidetakse seda piinliku täpsusega, isegi siis kui selleks puudub vähimgi vajadus. Kui ka pole lubatud , siis üritakse võimalusel ikkagi teha see ära, mis tundub vajalik. Keeruline on lugu lubadustega, mida jätavad teised täitmata. Need tekitavad samamoodi piina, kui iseenda lubaduste täitmatajätmised. Tekivad mõttejadad, kuidas "ta ometi võis niimoodi teha". teine ei tundu aga tundvat mingit süümekat, sest ta ei mäletagi lubadust ja kuna pole lubaduste teepeal "süda piinama ka ei hakka". noo ei saanud siis ei saanud, teeme järgmine kord ( ja valmis kiiresti uuesti mingi lubaduse väljaandma, mis tema jaoks pole muud kui lihtsalt sõnad).
Järgmiseks eetika. Kui kasvõi eetilise elu mõiste iseendajaoks eksisteerib pidevalt, siis on see otsene märk kunagi saadud õpetustest. See kas eetiliselt elamine väljatuleb, polegi siin juures oluline. Oluline, et eetilise elu mõiste oleks enda jaoks elus. Eksimused, ka väikesed, teevad piina ja piinavad aastaid. Samamoodi teiste eksimusi elatakse üle. Ja peas ketrab " kuidas ta nii võis ja see kõik tekitab piina" Aga teine ei näi üldse piinlevat ja mingeid tagajärgi ka ei tundu tema elamisel olevat, SEST ta pole lubaduste tee peal.
Lisaks eelnevatele kaasneb mingi seletamatu raskus rinnus. See on kõri ja südamechakra vahepeal, nagu tellis oleks ja vajutaks. See on koht kus füüsiliselt mittemidagi olla ei saa, nii et arstide juurde pöördumine võib lõppeda mingite rahustite väljakirjutamisega. See raskusetunne hinges ei anna enne järgi, kui sellele lubadusele, mis antud, on lähemale astutud. Ja nii võib mõni tegu anda tulemuse, kus inimene tunneb end justkui lendamas, sest nii kerge on olla. Nagu hetkega kaoksid kümned kilod. Samuti võib hetkega kaduda mingi välise nähtuse surve iseendale. Enne käis "pinda" ja ühel hetkel enam pinda ei käi, kusjuures nähtus ise pole vahepeal muutunud. Selline välise elu surve mis seletamatult kaob ja siis jälle tekib, et siis jällegi kaduda võib olla ka märk , et inimene on lubaduste teel .
Seletamatu tung saada teada. Saada aru põhjustest ja kui põhjusi kätte ei saa, jääb seegi nagu piinama. andes ühe uuesti ja uuesti energiat ja võimalusi ikkagi taibata. Asudes aktiivselt otsima, ehk keegi teab. Aga kõik kuuldud vastused, pole see, kuigi vastajad tunduvad üsnagi targad olevat. Ja selline olukord kestab niikaua kui tuleb taipamine. Äkki on teadmine kohal ja mingit selgitust või loogilist rida sellel taipamisel pole. Pikka aega tundub, et alati on kusagil keegi targem, kes oskab vastata. lähemal uurimisel selgub, see keda peeti targemaks teab hoopis vähem mõnest valdkonnas kui üldse oleks enne võinud arvata. Tegemist on siis südames elava ja taassündidest puutumatu tarkusega, mis end sellisel viisil ilmutab, justkui peegeldudes kellegi pealt ,kuid tegelikult elades sügames oma igavest elu. Inimene võib pettuda "teistes" lõputult, kui ta on lubaduste teepeal, sest tal tuleb ärgata iseendasolevale ja seda mis elab enda südames ei saa ju keegi teine teadagi. Nemad elavad parimal juhul koos enda südamesolevaga, millel ei pruugi mitte mingit seost olla enda teadmisega. Mingil magamise perioodil võib teiste lollus lausa ärritada ja vihaseks teha. Aga teised pole andnud lubadust teada ja mäletada. Ja nende käest iseendas elavat teadmist ju võib nõuda, aga alati vaatab sealt vastu see teadmine, mis elab nendes. On suur vedamine, kui peegelduse taga on midagi sarnast iseendasolevaga.
Teadmine ,et tean, aga mida, ei tea.
Huvi vaimsete valdkondade vastu enne 40-45 eluaastat. Teadvus alustab sealt kus surres lõpetab ja kui eelnenud on elusid kestev õppimine ja koolitus, siis keha vahetudes teadvus justkui ei saa aru, mis toimub. Vaimsed otsingud hakkavad enne peale, enne kui neid otsinguid nimetadagi osatakse. Mida nooremalt see toimub, seda rohkem märke erinevatest koolidest ja õpetusliinidest, mida läbitud. Ja sellega koos ka lubaduste teele asutud. |
|
|
    |
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 12:11 pm |
  |
Liiga pikk, keeldun lugemast  |
|
|
|
 |
soileen

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 2:48 pm |
  |
Vikker, suur tänu! Ja julguse eest eraldi tänud
Mida pead silmas "taassündidest puutumatu tarkuse" all? Õigemini - see mõiste ise tundub üsna loomulik, aga kas on üldse olemas tõelist tarkust, mida taassünnid saaksid mõjutada?
Püsiv tarkus ja ajutised teadmised..?
Eks see püsiv tarkus on kõigis olemas, aga ei ole vist kõigil tungi ja eluliselt olulist vajadust selle järgi..? Seetõttu on mõne inimese jaoks näiteks elu mõtte teadmine sõna otseses mõttes elutähtis, ilma võib hakata lihtsalt ära kustuma, ka füüsiliselt, teise jaoks on jällegi küsimus elu mõttest ainult õlgu kehitama panev. |
|
|
    |
 |
uxake
|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 2:50 pm |
  |
Vikkeri (üli)pikki postitusi pole ka mina sageli lugenud. Aga nüüd, Vikker, oled sa millelegi täpselt 10sse pihta saanud ...
Sellega siin, see teema lubaduste teel olemine ja just see Vikkeri eelmine parajalt pikk postitus - selles on miski väga suur iva.
Kui see ei jõua kohale, siis ilmselt antud inimest see teema ei puuduta. |
|
|
   |
 |
Midsummer
|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 4:03 pm |
  |
Kas me mitte kõik ei ole omamoodi lubaduste teel, kui oleme mõtteski endale lubanud, et enam nii ei tee, oma südames tundnud, et nii on vale ja et sellest või teisest tuleks hoiduda enda ja teiste heaks  |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 4:15 pm |
  |
Vikker, suur tänu! Ja julguse eest eraldi tänud
Mida pead silmas "taassündidest puutumatu tarkuse" all? Õigemini - see mõiste ise tundub üsna loomulik, aga kas on üldse olemas tõelist tarkust, mida taassünnid saaksid mõjutada?
Püsiv tarkus ja ajutised teadmised..?
Eks see püsiv tarkus on kõigis olemas, aga ei ole vist kõigil tungi ja eluliselt olulist vajadust selle järgi..? Seetõttu on mõne inimese jaoks näiteks elu mõtte teadmine sõna otseses mõttes elutähtis, ilma võib hakata lihtsalt ära kustuma, ka füüsiliselt, teise jaoks on jällegi küsimus elu mõttest ainult õlgu kehitama panev. |
Tänud sulle soileen, küsimus ja vastus on alati tervik, nii et küsijale peaks minema vähemalt pool tänust Sest on teemasid, mille puhul ainult küsimuse läbi saabki vastata.
Ma mõtlesin hulk aega , millist nimetust kasutada. Tõelisel, sellel kõiki ja kõikeläbistaval tarkusel ja armastusel ei ole vormi. Küll aga peab vorme kasutama teadvus, kes on kehastunud. Mingi õpetusliini ja keelekeskkonna läbi saadud ligipääs säilib, aga on ka vaja võimet (sõnu) teha sellest kõikehõlmavast piiritust seisundist ülekandeid siia piiride ja vormide maailma. Seda ülekannet harjutakse , üritakse luua hingemuster, mis seda üha paremini ja paremini suudab. Ja iga keelekeskond, õpetusekeskkond või ilma otsese elava traditsioonita keskkond, kõik võimaldab ehitada seda hingemustrit mis võimalda piiritut vormideta tarkuse ja armastuse energiat tuua siia nähtavasse ja tajutavasse maailma. Lubadse täitmiseks ja ka lubadusele ärkamiseks on vaja justnimelt seda hingemustrit ,mis seda võimaldab. |
|
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 4:49 pm |
  |
On ka variant, et lubadus on toonud teadvuse mõnest teisest loodud süsteemist siia. Selliste kosmiliste rändurite äratamiseks on läbi kanaldajate antud siia Ra materjal.
Antud siis maailmale 80ndate algul .
Olen ühe osa tõlget aastaid tagasi lugenud ja sellest lugemisest on meeles, 3 eluga peaks töö tehtud olema. kui selle ajajooksul ei suudeta aga ärgata selleks milleks tuldi, tekib siin juba niipalju seoseid, et jäädakse nn"kinni". Ja selliste kosmiliste rändurite ülesäratamiseks ongi mõeldud Ra materjal.
http://www.lawofone.info/
http://www.llresearch.org/library/the_law_of_one_pdf/the_law_of_one_pdf.aspx |
|
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 5:22 pm |
  |
| Midsummer kirjutas: |
Kas me mitte kõik ei ole omamoodi lubaduste teel, kui oleme mõtteski endale lubanud, et enam nii ei tee, oma südames tundnud, et nii on vale ja et sellest või teisest tuleks hoiduda enda ja teiste heaks  |
Jah, aga ärgata tuleb ikka iseendasolevale. Ja lubadus, et ma homme käitun teistmoodi on sisuliselt ikkagi teine lubadusest aidata inimkonda, Maad, Linnuteed või kogu galaktikat. |
|
|
    |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 8:25 pm |
  |
jaah, huvitav teooria, kuigi sõna "lubadus" asemel sobiks mõni teine sõna äkki paremini, see on mingi vajaduse, missiooni ja tahte ühisnimetaja? |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 8:52 pm |
  |
vajadus----enamasti lubadusega seotud asju lubajale endale ei pruugi vaja minnagi
missioon kui kontakt kõige peenema energiaga, mis inimesele kättesaadav , sellega peab inimene nagunii olema ühenduses. Ilma selle kontaktita keha sureb mingi 7-8 aasta jooksul. Ta ei suuda ilma selle energiata elada. Lubadustest milles siin räägitakse eeldavad oma missiooniga otsekontakti ja siis selle energia kasutamist millegi suurema tegemisest mingisuguselt vormi omaval tasandil.
Ilma tahteta pole aga isegi lubaduse täitmine võimalik. Kuid tahte olemasolu ei tähenda veel lubaduste täitmist. |
|
|
    |
 |
soileen

|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 9:18 pm |
  |
vajadus----enamasti lubadusega seotud asju lubajale endale ei pruugi vaja minnagi
missioon kui kontakt kõige peenema energiaga, mis inimesele kättesaadav , sellega peab inimene nagunii olema ühenduses. Ilma selle kontaktita keha sureb mingi 7-8 aasta jooksul. Ta ei suuda ilma selle energiata elada. Lubadustest milles siin räägitakse eeldavad oma missiooniga otsekontakti ja siis selle energia kasutamist millegi suurema tegemisest mingisuguselt vormi omaval tasandil.
Ilma tahteta pole aga isegi lubaduse täitmine võimalik. Kuid tahte olemasolu ei tähenda veel lubaduste täitmist. |
Siis järelikult... need, kes on Lubaduste Teel ja on elus, need on järelikult õigel teel - sest kui ei oleks missiooniga otsekontaktis, siis annaks lihtsalt energia puudusest otsad?
Lihtne määraja - kui oled elus, oled õigel teel ja ka teadlik oma missioonist ja antud Lubadustest Kuigi neid inimesi tundub küll väga vähe olevat..
Või ei ole see siiski nii lihtne... on ju ka inimesi, kes tunduvad olevat sel teel, kuid kes on segaduses ja sugugi mitte otsekontaktis Lubaduste ja missiooniga. |
|
|
    |
 |
tutkas
|
Postitatud:
Esm Apr 19, 2010 9:28 pm |
  |
Kas mitte üheks märgiks füüsilisel moel ei väljenda see ennast astmana?Ka see on vaevav, pikka aega kuhjunud energia, mis otsib vallandumist, vabanemist.Ka see tõbi vajutab rinnale, mis jääb südame ja kurgutshakra vahele.Lihtsalt tekkis selline mõte praegu... |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 5:00 am |
  |
... seletamatu raskus rinnus. See on kõri ja südamechakra vahepeal, nagu tellis oleks ja vajutaks. See on koht kus füüsiliselt mittemidagi olla ei saa...
. |
Tundub, et see ei ole nagu füüsiline ahistus, vaid ... energeetilise tühjuse pitsitus - kui keegi on tundnud tugevat kaotusevalu , siis see on ehk see - nagu tühjuse-koonus, mis suundub ühte punkti keset rinda, jättes nagu füüsilise keha ilma kaitsvast energiakehast.
Ja see jätkub ja jätkub, kuni ükskord ärkad nägema seda midagit, mis kasvõi natukenegi tunduks kuskilt tuttav.
Ja kui leiad, et see "avastatud tuttav" ei olegi see õige, siis algab kõik jälle otsast peale...
Kuni ükskord ärkad sellele õigele. ehk.
Ja koguaeg miski kisendab sees, otsid midagi... nagu olekski kaotusevalu, ainult tabamatum, peenem...
Ja mida lähemal "ärkamisele", "hommikule", seda tuntavamaks, tugevamaks muutub... |
|
  |
 |
Midsummer
|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 8:09 am |
  |
On ka variant, et lubadus on toonud teadvuse mõnest teisest loodud süsteemist siia. Selliste kosmiliste rändurite äratamiseks on läbi kanaldajate antud siia Ra materjal.
Antud siis maailmale 80ndate algul .
Olen ühe osa tõlget aastaid tagasi lugenud ja sellest lugemisest on meeles, 3 eluga peaks töö tehtud olema. kui selle ajajooksul ei suudeta aga ärgata selleks milleks tuldi, tekib siin juba niipalju seoseid, et jäädakse nn"kinni". Ja selliste kosmiliste rändurite ülesäratamiseks ongi mõeldud Ra materjal.
http://www.lawofone.info/
http://www.llresearch.org/library/the_law_of_one_pdf/the_law_of_one_pdf.aspx |
Kas selle Ra materjali järgi võiks arvata, et lubaduste teele asumine eeldab üldse teatud tihedust, milleni suurem osa inimkonnast ei küündi ja kas inimeste puhul võib rääkida 7st erinevast arengutasemest, millel ei ole akadeemilise haridusega mingit pistmist  |
|
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 9:32 am |
  |
Minu meelest on see kohustus mis on võetud...kõigepealt valgustuda/mõistma hakata ise ja rääkida sellest ka teistele kes soovivad teada, vist tuleks isegi mingi metoodika kirja panna nende jaoks kes soovivad sama teed proovida...üldiselt on see vana asi uues kuues (kuna läbi mitmete tõlgenduste on Tõde ähmaseks muutunud).
Ja märgiks, et ollakse sellel teel on see, et kõik toimub iseenesest st. kui enamus saavutavad midagi pika harjutamise ja visualiseerimisega, siis teel olijal lihtsalt "juhtub", eks suured sõbrad aitavad/suunavad.  |
_________________ Muuda oma iseloomu ja Sa saavutad KÕIK! |
|
   |
 |
chela
|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 9:43 am |
  |
Iga inimolend käib oma kindlaksmääratud arenguteed. Mingeid kindlaksmääratud ja sildistatud "klasse" ega "kaste" ei ole. Millisel teejupil ta parasjagu viibib, see oleneb mitmetest asjaoludest: tema karmast, sellest, kuivõrd ta on iseenda edasiminekuga tegelnud, millliseid lubadusi andnud ja kuidas neid täitnud, kas varem on tekkinud mingid tagasilangused jne, jne.
On igaühe enda valida, kui kiiresti ta eesmärgile tahab jõuda. On aeglased teed, on kiirteed.
Oma elueesmärki teab igaüks tegelikult ju küll. Kui ennast jälgida, elusituatsioone uurida, siis on võimalik sellest aimu saada. Ja teada, milleks siia on sünnitud. Teatud aegadel seisab inimene jälle valiku ees: kas seda eesmärki ja teadmist järgida, tegutseda intensiivselt või vastupidi – kahelda, võtta aeg maha või mida iganes.
Oma eludeketis on igaüks andnud piisavalt lubadusi, midagi tõotanud, eesmärgid seadnud. Kunagi on aeg neid täita. Karma ei unusta midagi. Ja sunnitud täitmine on nii või teisiti ebameeldiv, raskusi tekitav. Siin tuleb igaühel sel kohal analüüs läbi teha. See on ühe teatud etapi lõpetamine ja on võimalus alustada uue tee-etapiga.
On olemas kiirete lubaduste tee - järsk ja vaevaline. Kes sellele asub, peab toimima väga täpselt ja arukalt. Rangelt ennekõike enda suhtes. Vastasel korral on kukkumine seda rängem. Tagasilöögid tulevad, kui oma tõotustest kõrvale kaldutakse ja vaevaga ehitatud olud lagunevad hämmastava kiirusega. Aga kiirtee viib ka kiire tulemuseni.
Ja valik on igaühe enda teha. |
|
|
   |
 |
soileen

|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 11:25 am |
  |
| chela kirjutas: |
Oma elueesmärki teab igaüks tegelikult ju küll. Kui ennast jälgida, elusituatsioone uurida, siis on võimalik sellest aimu saada. Ja teada, milleks siia on sünnitud.
|
On vaja mingit taustsüsteemi, mille alusel saab taibata. St mingi baas, mis annab kätte suuna ja hinnangud, õigemini mille alusel on üldse võimalik hinnanguid anda. Kristlasel on oma väärtushinnangute alus, mille alusel ta hindab oma elu, tegusid ja elueesmärki, ateistil teine, jne (väga lihtsustatud näide, eks).
Kui aga alussüsteem puudub või on pidevas muutumises või puudulik, siis on raske orientiiri üldse võtta - kompass on katki või puudub üldse. Mille põhjal siis uurida?
chela, mida uurimise all silmas pead? Mõni näide elust ehk? |
|
|
    |
 |
chela
|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 12:06 pm |
  |
Oma elueesmärki teab igaüks tegelikult ju küll. Kui ennast jälgida, elusituatsioone uurida, siis on võimalik sellest aimu saada. Ja teada, milleks siia on sünnitud.
|
On vaja mingit taustsüsteemi, mille alusel saab taibata. St mingi baas, mis annab kätte suuna ja hinnangud, õigemini mille alusel on üldse võimalik hinnanguid anda. Kristlasel on oma väärtushinnangute alus, mille alusel ta hindab oma elu, tegusid ja elueesmärki, ateistil teine, jne (väga lihtsustatud näide, eks).
Kui aga alussüsteem puudub või on pidevas muutumises või puudulik, siis on raske orientiiri üldse võtta - kompass on katki või puudub üldse. Mille põhjal siis uurida?
chela, mida uurimise all silmas pead? Mõni näide elust ehk? |
Ma pean silmas meie kui vaimolendite (pole vist paremat sõna, võiks olla ka Monaad) Kõiksuslikku eesmärki. See ei sõltu niipalju konkreetsest taustsüsteemist, näiteks religioossest taustast vms. Meil on palju väiksemaid (elude) eesmärke, mis suubuvad üheks suureks ja on kogu aeg osaks sellest.
Suund ja hinnangute baas on meiega kaasas elust elusse. Oleme selle endale kogunud, mitmesugused hoiakud ja harjumused on ju meiega kogu aeg kaasas. Igas taassünnis saame veidi erineva stsenaariumi. Kui elame teadlikult, oleme võimelised ennast ses osas alati muutma. Ideaalne oleks, et paremuse suunas. Aga on ka vastupidine võimalus – oma tungide ja harjumuste järgimine ja sellega veelgi neile kumulatiivse jõu lisamine. Meie üks suuri mürke on just teadmatus neist Suurtest Seadustest ja nende järgimata jätmine.
Kui kompass on rikkis, pendeldab kuidagi omatahtsi, siis ongi just vaja hakata tegelema olulise küsimusega: miks nii? Kõik on meis endis, tuleks tegelda analüütilise meditatsiooniga. Peaks püüdma jöuda põhjuseni, miks üks või teine asi ei õnnestu. Süüdi ei ole välised tingimused, kõik on meie enda kätetöö iseenda kallal. Kui üks suund ei anna rahulolu, tuleb valida teine. Aga mitte lausa umbropsu. Uurimine, analüüs, sügavam intuitsioon meis on see, mis peaks suuna juhatama.
Asjad, mis on meie õige tee, laabuvad. Vale tee omad vastupidi –tavaliselt hästi korda ei lähe. Tekivad takistused. Neist on võimalik küll jõuga läbi murda, aga see ei too rahuldust tõelisest kordaminekust.
Igalühel on oma tee, erinev, temale ainuomane. See on kui imetillukeste pärlite rittaasetamine peente pintsettidega. Vajab käe ja silma täpsust, vahel ehk luupigi...
Eluliste näidetega on nagu on, igal omad äratundmised. Mingid suunad on elus ette toodud, lugedes-uurides olen leidnud, et need ei ole need, mis sobiksid. Kui midagi vastu on hakanud, olen sealt ära pööranud. Osa teatud spetsiifilisi ettevalmistusi on aga vilja kandnud, aastaid olen ennast ette valmistanud - esialgu küll teadmata, milleks just, aga on olnud vaja teatud asjad läbi teha, et lõpuks jõuda sinna, kuhu on vaja olnud jõuda.
Siin esitatu on loomulikult minu nägemus ja arusaam asjast. Kellelgi teisel on loomulikult oma arvamus ja kogemus. |
|
|
   |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 2:05 pm |
  |
| pihlakas kirjutas: |
Minu meelest on see kohustus mis on võetud...kõigepealt valgustuda/mõistma hakata ise ja rääkida sellest ka teistele kes soovivad teada, vist tuleks isegi mingi metoodika kirja panna nende jaoks kes soovivad sama teed proovida...üldiselt on see vana asi uues kuues (kuna läbi mitmete tõlgenduste on Tõde ähmaseks muutunud).
Ja märgiks, et ollakse sellel teel on see, et kõik toimub iseenesest st. kui enamus saavutavad midagi pika harjutamise ja visualiseerimisega, siis teel olijal lihtsalt "juhtub", eks suured sõbrad aitavad/suunavad.  |
Kirjapanek (ja seda me siin foorumis praegu ka teeme) on hea mõte, sest üritades "teisele" rääkida, sest teisel on vaja, see on üks võimalus ( endale tundub et kiiremaid) ärkamaks sellele, mis endas on. Seisund , milles siin teemas üritan rääkida on see , et "kunagi" valgustunud (iga chakra kroonlehe täielikku "valmimist saab selle nimetusega nimetada) ei suuda oma valgustusele ärgata. Tulemuseks on justkui nagu üks tühi pingutus, nähtusi, asju, seisundeid, mida siis taodeldakse(sest on väga selge teadmine, et nad on olemas), ei tule ega tule. Ja põhjus on selles, et nad on koguaeg olemasolnud. Lihtsalt teadvus selles elus magab ja sügavalt. Tooks mõne näite : Kui kellelgi on astraalses maailmas pika õpetamistulemusena ehitatud/saadud töövahend Tempel, koos Kristallide ja muu vajalikuga, siis teist ei saa. Teadvus tulles siia teab, et tal on seda vaja ( teab kuna ta omab) ja siis hakkab otsima kus on. Käib siin ja seal, tekkib pettumus, aeg tiksub, antud lubaduste täitmine vajutab, töövahendit aga pole. Ja pole ainult sellepärast, et pole ärgatud. Nii et tasuks nimekiri teha, mida oleme otsinud, teadmisega, et on olemas. Ja hakata iseendasse vaatama, kus need nähtuses siis on. Sest ainult selle kohta saab öelda, et mul pole, mis on väga kindlalt , pikaajalise tööga omandatud. |
|
|
    |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 7:04 pm |
  |
Millegipärast tuli soov öelda, et liialt ühele või sarnastele teooriatele põhinedes võib jääda pettekujutelmade võrku. Midagi kindlalt ei ole ja seepärast ei ole mõtekas ennast valmis tõdedega koormata - need võivad ühelt maalt osutuda järjekordseteks kellegi teooriateks, ehk tegelikult vajavad need teooriad kõik uskumist ja tunnustamist, ehk samamoodi nagu religioonid (omal ajal ja nüüd) aga selle erinevusega, et nad on meie ajastule omases võtmes.
Avatus jätab vabaduse uskuda kõike ja samas mitte midagi ent jääb suurem võimalus olla lähemal kõiksusele või olla see ise või olla mina ise. Ma aktsepteerin kõike aga ma ei samastu kuuldu ja loetuga, see ei ole mina - jätan omale vabaduse. |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 7:40 pm |
  |
| luisa moon kirjutas: |
Millegipärast tuli soov öelda, et liialt ühele või sarnastele teooriatele põhinedes võib jääda pettekujutelmade võrku. Midagi kindlalt ei ole ja seepärast ei ole mõtekas ennast valmis tõdedega koormata - need võivad ühelt maalt osutuda järjekordseteks kellegi teooriateks, ehk tegelikult vajavad need teooriad kõik uskumist ja tunnustamist, ehk samamoodi nagu religioonid (omal ajal ja nüüd) aga selle erinevusega, et nad on meie ajastule omases võtmes.
Avatus jätab vabaduse uskuda kõike ja samas mitte midagi ent jääb suurem võimalus olla lähemal kõiksusele või olla see ise või olla mina ise. Ma aktsepteerin kõike aga ma ei samastu kuuldu ja loetuga, see ei ole mina - jätan omale vabaduse. |
Seda on üritatud selles teemas ka öelda, tore lugeda, et on mõistetud mida on kirjapandud. Aga see, mis kirjapandud pole teooria, kui kusagilt lugeda saaks oleksin vihje üle väga tänulik. Võin julget öelda, et see on kirjutaja jaoks kogu elujooksul saadud kildude tulemus hetkel. Iga päev tuleb ja on tulnud sellele seisundile otsavaadata ja sellega elada. Kui see oleks teooria, poleks seda teemat kunagi tekkinud. Kui ei puuduta sisemisel, siis on ta tõesti üks võimalikkus ja teooria. |
|
|
    |
 |
soileen

|
Postitatud:
Teis Apr 20, 2010 8:27 pm |
  |
Keda kirjutatu ei puuduta, selle jaoks on see lihtsalt üks huvitav teooria.
Teise jaoks on aga tegu millegi nii elavaga, mis puudutab südant sügavamalt kui mistahes paljas teooria seda suudaks.
Vabadus avatusele on nii ühel kui teisel  |
|
|
    |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Kolm Apr 21, 2010 8:48 pm |
  |
Siin on meeldiv mõtteid vahetada, saada ja anda. Igal juhul aitahh kõigile. Kõik sõnumid ei tähenda mitte kõigile midagi aga ilmselt igaüks leiab endale sobivaid.
Ja miks mitte aeg-ajalt ennast peeglist näha, võibolla vahel ka kõverpeeglist või veel millestki tavatust. |
|
|
  |
 |
soileen

|
Postitatud:
Kolm Apr 21, 2010 9:59 pm |
  |
Ma pean silmas meie kui vaimolendite (pole vist paremat sõna, võiks olla ka Monaad) Kõiksuslikku eesmärki.
|
Ja see eesmärk oleks? |
|
|
    |
 |
chela
|
Postitatud:
Nelj Apr 22, 2010 6:55 am |
  |
Ma pean silmas meie kui vaimolendite (pole vist paremat sõna, võiks olla ka Monaad) Kõiksuslikku eesmärki.
|
Ja see eesmärk oleks? |
Tagasi sinna, kust me pärineme. Logosesse, sellega taassulandumisse. Kõige oma teekonnal kogetuga. |
Viimati muutis seda chela (Nelj Apr 22, 2010 11:05 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
   |
 |
pallasathena
|
Postitatud:
Nelj Apr 22, 2010 9:59 am |
  |
hea on kohata möistet "Logos"
aitäh! |
|
|
  |
 |
ineez
|
Postitatud:
Nelj Apr 22, 2010 10:50 pm |
  |
Vist oli wilberi atmani projktis, kus oli paar lehekülge patoloogiast, sisuliselt siis vaimse tee võimalikest äärmuslikest kõrvalekalletest. Aga polnud juttu juures, et need võivad ja saavad olla sügavam vajalikkus, millest ei annagi väljuda ja siis polegi enam jutt patoloogiast.
Mingitlaadi ülevoolav ja äärmuslik vaimne ambitsioonikus, mida õieti sujuvalt elada ei annagi, selleks on see liiga intensiivne, kuna see asub mateeria ja mittemateeria (kõik mateeria väline) vahel. Seal elamine on vastavalt valitud ambitsioonikusele-
näha on mõlemast liiga palju ja ei taha midagi teha
või siis
teha on mõlemas liiga palju ja ei taha midagi näha
Mõlemat annab tegema/nägema jäädagi, sest otse kõrval asub neutraal. Neutraal on ses siis täpselt sobiv igas asendis ja vastavalt valitud ambitsioonikusele - igatpidi ülendav. Õigupoolest on vahepealne elu võimalikkuse mõõdupuuks, ju peab midagi olema, et seal elada saada, õigustamine seda elu sealt ära ei võta, sel on sügavuse maik küljes.
Naudiks siis selle neutraali tarbimist või siis mittetarbimist, senikaua, kuni taoline neutraal on- ambitsioonikus ise neutraali väljuda ei saa.
Mõtlesin üksvahe sellest, et peab ikka korralikku julmust olema, et vajaliku sita/mittesita sisse juhatada suuta, see pilt on sitaks ülendav. Mõtlen praegu sellest, et võibolla peab julmust veel rohkem olema. |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 7:11 am |
  |
Sõtlub siis sellest, kui tasakaalus nende mõlema äärmuse nägemises-tehatahtmises, vajaduses teha tahta olla.
Kui mingil hetkel tundub see s... üle pea kasvavat, siis ehk hakkad midagi tegema - ja siin vist tuleb mängu see "lubadus".
Ja "ülevus" sõltub sellest, kui sügavalt seda põhjuslikkust nähakse.
Aga tegelikult ei saagi midagi teha - kõik tegevus toimub meeltes.
Kui see läbi näha, on tegevuslik liikumine lõppenud - äärmuseid nähakse, aga tegutsetakse ainult äärmuslikust vajadusest  |
|
  |
 |
pallasathena
|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 7:39 am |
  |
elades vaimset elu ning elades juba "adepti" ehk noviitsi tasandilt jääbki füüsiline ehk nähtav tegemine vähemaks. Ka see tegevus mida me ei näe on tegevus ning alates teatud tasandist on vaimsel tegevusel e. füüsilisel mittetegevusel palju "suuremad" vöi kaugemaleulatuvad tagajärjed. |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 1:03 pm |
  |
Lubadus , milles siin juttu on, pannakse tahte/taotlusega väed sellisel viisil toimima, et kehavahetus ei muuda midagi. Aga uues kehas peab teadvus ehitama üles chrakrasüsteemi ( eelmises ülesehitusest on "mälestused") ja kogu energiasüsteemi ja isegi kui on mälestused mida peaks tegema, siis vajatakse oma keha ülesehitamiseks aega. Kuna aga lubaduse sisuks on mingi teenimine hulga suuremas süsteemis kui seda sündinud inimese maine mina esialgu võimaldab , ongi käes olukord, kus surve hakkab teadvust ülesajama. ja loodetavasti on selles keskkonnas kuhu on tuldud , ka väliseid abistajaid selles ärkamise protsessis. |
|
|
    |
 |
see
|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 1:31 pm |
  |
Elik: vastavalt kunagi antud lubadusele sünnime teatud oludesse?
Ka lubadustest peab puhastuma? |
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 2:49 pm |
  |
Kas lubadustest aidata teisi inimesi, Maad, Päikesesüsteemi jne. peaks vabanema ?
Küll on aga igasugu igapäevalisetegevuse lubadusi, mille teadvustamisest oleks abi. On hulga inimesi, kelle jaoks lubaduste mittetäitmine ei too kaasa muudkui seda teadmist, et hetkel pole võimalik. Neil ei tekita lubaduste mittetäitmine mittemingisugust piina. Sest nad pole lubaduste tee peal ehk siis pole andnud seda suuremat ja loodusjõudusid täiesti teistlaadselt käivitavad lubadust teha kõik endast sõltuv valdkonnas, mis on lubaduse sisu.
See lubadus on antud seetõttu, et teadvusel on piisavalt vahendeid lubadus ka täita. Lihtsalt see protsess on hoopis teistlaadne kui neil ,kes oma tegude tagajärgede toime läbi kogevad teatud keskkonda.
Lubaduse teel olija sünnib oludesse, kus on kõige enam "tööd" ehk siis saab olla kõige kasulikum, vastavalt oma teadvuse kiirgusele. |
|
|
    |
 |
chela
|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 3:17 pm |
  |
| see kirjutas: |
Elik: vastavalt kunagi antud lubadusele sünnime teatud oludesse?
Ka lubadustest peab puhastuma? |
Lubadustest puhastutakse neid täites. Kuni lubadus pole täidetud, on see ikka ju olendi "elu-" ehk karmaraamatus üleval ja nõuab mingil ajal täitmist.
Teatud lubadused seovad ju meid ka teiste olenditega. Karmajuhid toovad seega meid siis igas taassünnis vastavatesse oludesse, kus tekivad võimalikud kokkupuuted teatud teiste olenditega, kellega on veel midagi n-ö lahendada.
Ka olud, kuhu sünnime, sunnivad meid kunagi antud lubadusi täitma. Ka seda mõõdavad karma õiglusekaalud.
Kõik see kehtib nii tavaliste elulubaduste puhul kui eriti karmilt neile, kes on teadlikult asunud lubaduste kiirteele. |
|
|
   |
 |
see
|
Postitatud:
Reede Apr 23, 2010 4:05 pm |
  |
Seda mõtlengi
Kõik lubadused tuleb lõpuks täita, nii väiksemad igapäevased kui ülimad - ka maailma-päästmise-lubadus. |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Esm Apr 26, 2010 9:30 am |
  |
Oh-oh!, ehk vastand mõistele OM! |
_________________ Me kõik saame osaks Jumalast! |
|
  |
 |
Midsummer
|
Postitatud:
Kolm Apr 28, 2010 10:04 pm |
  |
"Algse tasemega motiiviks on töötamine parema taassünnini jõudmiseks kas inimese või jumalana, kuna on hirm madalama taassünni ees. Vahepealse tasemega motiiviks on töötamine tsüklilisest olemasolust vabanemise nimel, et vabaneda enda kannatusest. Edasijõudnud tasemeteks on töötamine täieliku valgustumise saavutamiseks Buddhana, selleks, et olla suuteline vabastama kõiki teisi nende kannatusest. Selles kõrgemas tasemes sisaldub bodhicitta motiiv."
Lõik Vaimse kogemuse laulust (Je Tsong Khapa). |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Laup Juul 24, 2010 6:28 pm |
  |
facebookis tekkis üks vestlus, lisan sealt ühe kirja siia.
| Tsiteerin:: |
vägedel on väljendumisvorme mitmeid, nii et seda keeriline ettegi näha, millisel viisil ühisväljad ( inimgrupid) neid kasutada suudavad.
Võimalusena on hetkel teadvuste käsutus (räägin siis oma tajuulatusest lähtuvalt ikkagi ) Transformatsioon, kõige oma aja äraelanud energiate väljakeemine (Pluuto), õpetuste hetkeline hoomamine, mis võib tabada välgusarnase seisundina ( Uraan) ja teadlikuks saamine sellest, mis satub tähelepanu alla ( Saturn) lisandub sellele lähiajal aktiivset toimimise võimalus ( Marss) ja seda käivitab Kuu impulss iga 7 päeva tagant ja ilmselt on käivitajaid veel.
Kõiks see toimib koos on meeletu jõuga. Ja kunagi ei tea mis tegelaikult väljatuleb. Kuidas neid jõudusid kasutakse või kasutada suudetakse, see vaatab koguaeg igapäevases elus meile vastu. Toimetulematus nende ülevalloetute jõududega loob äkilisi õnnetusjuhtumeid, viha ja agresiivsuse väljendusi erinevatel tasanditel ehk siis sõda. samuti võimsaid depressiivseid seisundeid ,mis kaasnevad kõige selle teadvustamisega
Kõik ,mis pannakse rahaliselt piiridesse kaotab oma vabaduse võimalusi ja alles jääb äri. Kuna kogu keskkond peeneneb, muutuv lläheb suurem osa äritegevust lihtsalt peenemale tasandile, samas jääb sisu samaks - teadvust siduvaks. Nii et astraalne ja mentaalne meelelahu on oma sisult sama. Sama on äriga , turismi jne, kui äri objekiks on astraalne maailma, siis äri jääb ikka äriks. Lihtsal jämedam aine vahetakse peenema vast.
Vabadust aga mitte mingisugusel moel läbi lisaseoste tsekkimise pole võimalik luua. Mõtlen protsessi, mida on ka valgustumiseks nimetatud.
Kuna maailm kord ilmeb ja siis jälle kaob, siis selles kadumise protsessis aine muutubki järjest peenemaks ja teadvused peavad kaasaliikuma, lihtsalt see vabanemise hetk lükkub seostetootmise puhul lihtsalt edasi. ( tegemist on väga pika ajaühikuga).
Vabanemine on alati koostöö, kus osalevad ka need, kellel enam ammu pole füüsilist keha, ega ka mitte astraalset ega mentaalset sellisel kujul. Küll on neil aga võime luua endale ajutiselt jämedamad kehad. Ja kui on tegemist üritusega, mis on piiritletud rahalise sissetulekuga, nad ei tule liihtsalt kohale, sest nad ei saa. nn "katus" on peal. Ja ma ei ole näinud siiani ühtegi üritust, kus on kindlaksmääratud summa, millesse on kirjutatud nn "kasum" , kes oleks ilma katuseta.(oleksin väga rõõmus, kui mu vaade osutuks ebaõigeks) Selliselt üritusel võib toimuda imelisi nähtusi, teisinemisi, kuid kõik nad toodavad nähtust, mida saab nimetada nimetusega "juurde" ehk siis ühed seosed lihtsalt asenduvad teistega. Kui me jämedamad ahelad vahetame peenemate vastu, kas see on vabadus ?
Kui raud asendub kullaga, kas siis on ahelate väärtus tõusnud ?
Ja need mõlemad protsessid on siin elus võrdväärsed ja eluks vajalikud. Ja sõltub teadvsusest, mida ta valib ( või on juba ammu valinud) ja kuidas oma elu elab. Sisse ja väljahingamine, koos teadvuse pausidega on elu loomulik osa. Aga endale ehk hea teadvustada, et kas ma oma rajal olen selles juurde protsessis või vabaks protsessis
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000230800772
|
|
|
|
    |
 |
Silmav Vaher

|
Postitatud:
Reede Aug 13, 2010 11:02 am |
  |
| Lubaduse mittetäitmisega on väga lihtne. sisemine piin muudkui kasvab ja kasvab. Pole suurt abi igasugu hingamistest ja vabastavatest tehnikatest. Tarkade inimeste sõnad on küll sisukad, kui endale ei anna midagi juurde... |
lugedes kõike seda, soovisin ka mõne mõtte siia lisandada...
kasutame siin sõna "lubadus" igapäevalubaduse mõistes ja SUURES mõistes, selles, mille oleme ennem inimeseks sündi andnud nö "vaimus" ... nendes kahes on oluline erinevus. see millele vikker viitab, lubaduse mittetäitmisel tekkiva piina tunne ja nagu järgnevalt kirjeldatud tavalubaduste mittetäitmine... ning Suure lubaduse järgimine/täitmine - ma usun, et need on eritähendustega.
vaimus antud lubadused on ehk sellised, mida inimlihas ei ole võimalik ignoreerida... need realiseeruvad ühel või teisel moel (ma usun) omas mustris ja rütmis. algavad alateadlikest valikutest selles suunas. sel puhul kasutaksin sõna "piin" asemel "pakitsus". piin on sobilikum tavalises, lihalikus kontekstis.. oma lubaduste mittetäitmisega leppimine on lihtsam võrreldes teiste täitmata lubadustega leppimine... . nii paradoksaalne kui see ka pole ei oska inimene teadvustada oma sisekosmose jõudu, keegi pole teda seda nägema, saati siis kasutama õpetanud. inimene on enamasti "väliste" jõudude meelevallas, teiste tegemiste vormida/mõjutada... nagu tuul, vesi, tuli ja maa vormib puud või kivi... ent see vist on juba teine teema:-). ja nii me siis etteheitvalt mõtlemegi: "no vaata mis sa tegid"
suured lubadused on justkui ülesanded ja nende täitmine võib võtta aega nagu siinse eluga võrreldes professoriks saamise lubadus - võib võtta eluea, või näiteks lendama õppimise lubadus võib jäädagi täitmata (või siis ka mitte, st tuleb kohe välja, ehkki teistmoodi kui algselt ette kujutletud...) kui ma ütlen, et need suured lubadused võiksid olla miskit sellist, mida vaimu kogemiste, arengute jaoks tehakse, või mida inimkonna edasi aitamiseks tehakse... see viimane on minu kui individualist jaoks siiski pisut arusaamatu (mitte et ma altruismist aru ei saaks, aga...) ja selletõttu ei oska ma miskit selles suunas ütelda. aga jah suured, vaimus antud lubadused võiksid tähendada lihaliku eluraja kogemiste õppetükke (niiviisi sosistab mu mõtteloogika... taban end koguaeg sellelt, et räägin mida ma mõttega olen kokku pannud... äratundmised siin-seal üht-teist arvamust ääristamas).
vahel on mul ebakindel tunne, et kas ma kõike seda suurt ja vaimset kuidagi piiratult ei hinda (ehkki, nüüd kui ma seda lauset loen, siis saan aru, et sõna piiratud võimaldab laienemist... ) ja siiski, mida ma tean vaimust ja vaimsusest? loetu põhjal, mõningate pisikeste kogemiste kaudu... koguaeg on miski pakitsus hinges
lubadused...
veel üks mõte seoses lubadustega. mõistan, et kasutame siin sõna "lubadus" millegi tähistamiseks ja et see markeerib midagi laiemat ja suuremat kui vaid ühte tähendust selle sõna taga... siiski kui ma lugesin, et antud lubaduse mittetäitmise pärast kannatame, piinleme ... on see arenemise loomulik koostisosa? mis piinlemise järel tuleb, kas piinlemine on järsku segav aspekt?
kui sa oled andnud lubaduse ja toiminud oma südame järgi ja siiski ei saa lubadust pidada, siis pole ju tarvidust piinelda vaid võtta fakt teadmiseks ja edasi minnes liigutada elamise/loomuse/loomise lõimekesi tundmata vajadust muretseda, piinelda.
siit järgnebki see eluanni teema -
ehk see nn teadvustatud, antud lubadus ei ole mu jaoks õige. mingi arusaama järgi võtame me oma elumisse endaga kaasa "eluanni", dharma või mis iganes see õige nimetus sel ka ei oleks... ehk selle ära tundmine ja selle abiga maailmaga harmoonias elamine on võib olla lubaduse täitmine? nii, et kõik lubadused mille täitumatus sinus pingeid tekitab viivad sind justkui eluannist eemale kuna ei harmoneeru sinu eluanniga ja kõik lubadused mis justkui iseenesest täituvad, toetavad eluandi ja viivad edasi... kuidas sellega oleks??
aidake mul mu eluand ära tunda
ja veel mõned lubadused sünnivad ehk liiga vara ja selletõttu ei täitu, et meil pole nende täitmiseks veel täit kaalu/jõudu?
niipalju vaateid ja kõik tundub ilus...  |
|
|
    |
 |
|
|
|
Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|