| Autor |
Teade |
Tanel
|
Postitatud:
Esm Apr 04, 2005 1:51 pm |
  |
Kuidas suhtute Hare Krishna liikumisse Eestis? |
|
|
  |
 |
celtic

|
Postitatud:
Esm Apr 04, 2005 5:20 pm |
  |
no eks igaüks peab ju kuidagi raha teenima. |
|
|
   |
 |
Cyrus
|
Postitatud:
Esm Apr 04, 2005 6:50 pm |
  |
| celtic kirjutas: |
| no eks igaüks peab ju kuidagi raha teenima. |
Äkki seletad lähemalt, kuidas see liikumine siin Eestis ja raha teenimine seotud on?
Mu arvates (kõrvaltvaatajana) on nad lahedad "lillelapsed", kes tavatsevad korraldada ennast reklaamivaid marsse. Ning elades kommuunina (või ajan ma nad kellegagi sassi?) pakuvad nad alternatiivi tavapärasele individualismile ja toitumisharjumustele. |
|
|
  |
 |
celtic

|
Postitatud:
Esm Apr 04, 2005 8:10 pm |
  |
no igal juhul on nad meistrid armastusest tehtud koogikesi müüma... |
|
|
   |
 |
Cyrus
|
Postitatud:
Teis Apr 05, 2005 4:12 pm |
  |
| no igal juhul on nad meistrid armastusest tehtud koogikesi müüma... |
Aga mis selles siis halba on? Kui Kükametsa tädike Juuli kah armastuses valmistab koogikesi ja kohalikul turul maha müüb, siis mis seal imelikku on?
Mu arvates asjad, mis on tehtud mehaaniliselt, tundetult või isegi tüdimusest, on palju halvemad kui need, mille tegemisse on pandud osake oma hingestatusest. |
|
|
  |
 |
celtic

|
Postitatud:
Teis Apr 05, 2005 5:00 pm |
  |
hingestatud koogitükk 25 eegu eest minu maailma helgemaks ei tee.
pigem sisestab nõrkadele inimestele pääselootust krshnade juures.
kes ei tahaks elada kommuunis kus kõik armastavad teineteist ja kus lõvid patsutavad tallekestel päid. sarnaneb juba jehovistide soovunelmatele. |
|
|
   |
 |
Cyrus
|
Postitatud:
Kolm Apr 06, 2005 2:59 pm |
  |
hingestatud koogitükk 25 eegu eest minu maailma helgemaks ei tee.
|
Kah õige
| Tsiteerin:: |
kes ei tahaks elada kommuunis kus kõik armastavad teineteist ja kus lõvid patsutavad tallekestel päid. sarnaneb juba jehovistide soovunelmatele. |
Noh, hea, et sellised kommuunidki on. Vähemasti alternatiiv kaasaja ühekülgsele ühiskonnakäsitlusele. |
|
|
  |
 |
Tanel
|
Postitatud:
Kolm Apr 06, 2005 3:59 pm |
  |
Kommunid on tõesti tänuväärt nähtus, kui nad õigel eesmärgil loodud on. |
|
|
  |
 |
Shiz.
|
Postitatud:
Teis Aug 09, 2005 1:22 am |
  |
Rahateenimise eesmärgil nad seda ei te. Neid "koogikesi" pole neid ka ammu müümas näinud. Elavad nad tõesti koos ühes kesklinna korteris, kus käivad neild pidevalt teised hinduismiusulised külas ja nad pakuvad neile mingeid "erilisi" toite.
Tänaval oma mantra "laulmise" kohta ütlesid nad seda, et mõttetu oleks üksi kuskil pargis või toas laulda, parem liiguvad nad linnas ringi ja ehk saavad uusi liikmeidki. Teevad nad seda selleks, et nirvaanas kõrgemale tasemele jõuda. Heaolu nimel vms.
Varemalt ma ei saanud aru, mida nad laulsid, aga see on kõigest üks lihtne mantra.
Nad on täiesti tavalised ja lõbusad inimesed. Nagu kõik meiegi. Igati positiivne minu meelest. : ) |
|
|
  |
 |
sokrates
|
Postitatud:
Esm Nov 20, 2006 1:51 pm |
  |
|
  |
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Reede Jan 30, 2009 12:27 pm |
  |
Olen neid paaril viimasel suvel Pärnus ranna piirkonnas pidutsemas näinud. Väga mõnusad inimesed. |
|
|
|
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Esm Veeb 02, 2009 12:32 pm |
  |
|
|
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Nelj Apr 09, 2009 10:06 am |
  |
Ega neil vaesekestelgi siinmail elu kerge pole. Mõnitatakse nii kuidas jakstakse. Ei meeldi eestlastele moslemid, juudid, hinduistid ega ka kristlased. Kohe peab halvasti ütlema. Hoidku jumal, kui keegi julgeb tavalistest eestlastest erineda ja elust rõõmu tunda! Selliseid tuleb kohe karistada! Mis õigusega nad on õnnelikud ja teistmoodi?!
Mujal arenenud maailmas (Helsingis näiteks) on kri¹naiidid igapäevaelu osa ja keegi ei vaata nende peale viltuse pilguga ja ei saada mõnitusi teele.
Sattusin guugeldades lugema kahte artiklit kohalike kri¹naiitide kohta. Lugege ka kommentaare, et näha, kui palju ignorantseid tigetsejaid siin maal on. Või kui ennast välja vihastada ei taha, siis ma seda teha ei soovita. Aga ise lugesin, et näha rahva suhtumist neisse.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=203079
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=280543 |
|
|
|
 |
Dal

|
Postitatud:
Nelj Apr 09, 2009 5:11 pm |
  |
| Puhh kirjutas: |
Ega neil vaesekestelgi siinmail elu kerge pole. Mõnitatakse nii kuidas jakstakse. Ei meeldi eestlastele moslemid, juudid, hinduistid ega ka kristlased. Kohe peab halvasti ütlema. Hoidku jumal, kui keegi julgeb tavalistest eestlastest erineda ja elust rõõmu tunda! Selliseid tuleb kohe karistada! Mis õigusega nad on õnnelikud ja teistmoodi?!
Mujal arenenud maailmas (Helsingis näiteks) on kri¹naiidid igapäevaelu osa ja keegi ei vaata nende peale viltuse pilguga ja ei saada mõnitusi teele. |
Vaata, Puhh, ei usu, et ainult eestlased....ka teised rahvad....
ja teise rahva ja selle tavadesse, kommetesse, mõtlemisse on võõral raske sulanduda.
Eestlastel on klassika August Kitzbergi tragöödia Libahunt. Teiste rahvaste sarnaseid lugusid on filmides näidatud ja raamatutes kirjutatud.
| Tsiteerin:: |
Usuti, et libahundid murravad koduloomi, harvem ka inimesi.
Esines uskumus, et libahunte eristab tavalistest huntidest valge märk kaelal - jälg kaelas kantud sõlest, preesist vms ehteasjast.
Et libahunti taas inimeseks muuta, tuli talle leiba süüa anda. Vahel lisandus nõue, et leiba pidi ulatama sepistatud rauast teraga, näiteks noa otsas.
Libahundiks nimetati ka tavalise hundi kümnendat (ka seitsmendat, üheksandat, kaheteistkümnendat) poega, kes pidavat koduloomi murdma ja sööma mitte kõri kallale hüpates, vaid tagaotsa poolt. |
 |
|
|
  |
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Nelj Apr 09, 2009 5:54 pm |
  |
Ei väga õige, ma olen täiesti veendunud, et see pole kaugeltki ainult eestlastele omane. Aga teiste rahvaste eest ma paraku sõna võtta ei saa. Muidugi leidub rassismi igal pool. Samas olen kuulnud turiste imestamas, et rassiste on siin ikka naa palju. Rohkem avatust, kurat!
A mis see Kitzbergi "Libahunt" nüüd siia puutub? Jäi vähe arusaamatuks. |
|
|
|
 |
Dal

|
Postitatud:
Nelj Apr 09, 2009 6:02 pm |
  |
Tiina oli väga teistmoodi ja seda arvasid kõik teised.
Sallimatus.
Küsida endalt kui palju ma sallin neid inimesi, kes on induismi, islamismi, moslemite jne. vastu
Mõista miks nad on vastu?
| Rohkem avatust, kurat! |
Mida see põrguvürst veel avama peab!?
Kas pole küllalt õpetatussõnu kurjade sõnade väest ja jõust? |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 4:59 am |
  |
| A mis see Kitzbergi "Libahunt" nüüd siia puutub? Jäi vähe arusaamatuks. |
| Hoidku jumal, kui keegi julgeb tavalistest eestlastest erineda ja elust rõõmu tunda! Selliseid tuleb kohe karistada! Mis õigusega nad on õnnelikud ja teistmoodi?! |
|
|
|
  |
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 11:08 am |
  |
Olen tähele pannud, et need inimesed, kes on vaenulikult meelestatud teisest kultuurist pärit ja ka teise nahavärvusega inimeste suhtes, kipuvad ka oma kaasmaalaste suhtes märksa ebasõbralikumad olema. Nii et pigem on asi siiski nois vihkajais endis (mitte erinevates kultuurides). Ma arvan, et neil on lihtsalt mõned vajakajäämised, millele tuleb leevendust leida.
Mina võin neid tolereerida või mitte, oma kompleksidest peavad nad ikka ise üle saama.
PS. Aga jah, Tiina oli minu jaoks ääretult sümpaatne tegelane "Libahundis". |
|
|
|
 |
juur

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 11:35 am |
  |
Dal'i jutt jääb segakseks, aga Puhh'iga nõus.
Eestlastel on mingi eriti tugev kiiks võõraste suhtes, rassism või sallimatus, kuidas seda nimetada.
Mul tunne, et see venelastega seotud. Ei taha eestlased venelasi omaks võtta ja seetõttu raske ka ükskõik keda teist lähedale lasta...  |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 11:56 am |
  |
* |
Viimati muutis seda Dal (Püh Apr 12, 2009 11:24 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
  |
 |
juur

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 12:01 pm |
  |
Hehe, selge, tundsid ennast puudutatuna  |
|
|
  |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 12:06 pm |
  |
Igal rahval on oma teadvus, see on kõigi üksikute summa. Võib küll nii olla, et mõned rahvad on tolerantsemad kui teised. AGa kui eesti rahvas ei ole küllalt tolerantne, siis üldiselt ei ole seda ka siin kommenteerijad (enamasti eestlased). Üksikud tugevad isendid suudavad olla oma rahvast eespool, nad on tee näitajad ehk pioneerid.
Seega maksaks olla ettevaatlik rahvale mingi omaduse tituleerimisega, seda öeldakse siis ka enda kohta.
Et tõsta rahva teadvust, saab igaüks ise tegeleda endaga ja anda oma panus terviku tõstmiseks.
Hare Krishna on tore rahvas, mulle meeldivad nende laulud (kenad viisid ja kõik laulavad) ja rõõmus meel (olen tänaval näinud). Kindlasti on veel palju toredat, sügavuti ei ole nende üle juurelnud. Ei ole kohanud kedagi, kes oleks neisse halvasti suhtunud. |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 12:19 pm |
  |
| juur kirjutas: |
Hehe, selge, tundsid ennast puudutatuna  |
Omistad mulle võõra puudutuse. |
Viimati muutis seda Dal (Reede Apr 10, 2009 12:21 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
  |
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 12:20 pm |
  |
| Dal kirjutas: |
| Kõik on ikka kinni iga inimese arengutasemes, mitte rahvuses(tes). Inimene näeb seda, mida endas kannab- ju see on õppimise koht, õppida sallimatust ikka head sõnad huulil, jättes hala "küll see eestlane.." |
See pole hala, vaid enesekriitika. Seda välismaalased muide tunnustavad väga eestlaste juures + nende (meie) tagasihoidlikkus. Mitte et välismaalaste hinnangud nüüd hirmus tähtsad oleksid, aga siiski.
PS. Ma loodan, et need kommenteerijad on siiski küllaltki väike hulk inimesi, kes korduvalt samu asju materdavad. Aga võta nüüd kinni. |
|
|
|
 |
Dal

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 12:34 pm |
  |
* |
Viimati muutis seda Dal (Püh Apr 12, 2009 11:23 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
  |
 |
Puhh
Külaline
|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 12:36 pm |
  |
Ee... kas sa seda mitte ise nõnnamoodu ei sõnastanud...?
Ma kommenteerisin pigem su mõtet ikka (et ma halavat eestlaste üle), mitte ilmtingimata su sõnakasutust. |
|
|
|
 |
Dal

|
Postitatud:
Reede Apr 10, 2009 1:07 pm |
  |
Ee... kas sa seda mitte ise nõnnamoodu ei sõnastanud...?
Ma kommenteerisin pigem su mõtet ikka (et ma halavat eestlaste üle), mitte ilmtingimata su sõnakasutust. |
Sõnastasin,
kuid üldist- maad võtvad à la kõik eestlased on.. |
|
|
  |
 |
|
|